Ars Poetica

Pe lângă obiectivele tradiționale de a face față cerințelor pieței oferând activități de training care genereaza experiențe unice și cresc productivitatea firmelor, conducereea și-a propus și scopuri noi.

Una din scopurile noastre principale, asa cum reiese și din motto-ul nostru – “Training and more” – constă în introducerea valorilor noi în cadrul trainingurilor, cum ar fi responsabilitatea socială.

Stil și metodă

Metodele noastre de training sunt menite să aprofundeze diversele tehnici care constau în jocuri de rol, rezolvări de situaţii problematice, simulări, jocuri pentru dezvoltarea aptitudinilor, exerciţii interactive, analiza problemelor concrete (filme), teste, chestionare, scurte prezentări teoretice etc. Pentru menţinerea atenţiei şi interesului, îmbinăm teoria cu practica, folosind jocuri pentru stimularea cognitivă.

Stilul trainigurilor noastre reprezintă îmbinarea tehnicilor pur psihologice şi tehnice, focalizându-se asupra perfecţionării reacţiilor psihologice şi transmiterii către angajaţi a „know-how”-ului organizaţiei.

Cele două metode: metoda Institutului TAVISOCK din Londra, care dictează abordarea grupului ca întreg și concentrarea asupra dinamicii de grup, respectiv metoda californiană, care priveşte grupul ca mijloc de a ajunge la individ, nu se exclud, compania noastră utilizandu-le pe ambele cu succes.

În majoritatea trainingurilor noastre, pe lângă asimilarea noilor cunoştinţe şi perfecţionarea aptitudinilor, se realizează o îmbunătăţire a dispoziţiei generale, reducerea tensiunilor, participanţii având parte simultan de un training cognitiv şi emotiv.

O noutate a trainingurilor noastre o constituie posibilitatea personalizării serviciilor oferite prin interviuri şi teste, focalizându-ne nu numai pe organizaţii, ci şi pe grup.

Teorie și practică

Un trainer eficient este cel care are capacitatea de a lucra cu grupuri, are studii corespunzătoare (posedă cunoştinţe în domeniul psihologiei, poate trata cu profesionalism transferul de impulsuri, contratransferul etc.) şi are experienţă în domeniul conducerii şi a marketingului. 

Competență

Un trainer competent este acela care poate face distincţie între următoarele două obiective:

Un trainer competent poate face distincţie între grupul de rezolvare a conflictelor (moderarea workshop-ului, grupul T etc.) şi metodologie (analiza transferurilor, psihodramă, imaginaţie, interacţie liberă, Gestalt, psihoanaliză).

Istoria Companiei

În doar doi ani după anul înfiinţării, M&Co Training a devenit unul dintre cele mai cunoscute companii de training din regiune.

Cum a fost posibilă această dezvoltare impresionantă? Pe de o parte, acest lucru demonstrează că trainerii noştri sunt extrem de competenţi în domenul tehnicilor de conducere, comunicare şi vânzări, având la activ publicaţii ştiinţifice.

Pe de altă parte, obiectivul nostru este constituit din reforma trainingului, constând într-o activitate PR, în urma căreia trainingurile devin din ce în ce mai populare în rândul clienţilor datorită profesionalismului şi calităţii serviciilor prestate.

Cele mai importante noutăti introduse de compania noastră

În 2005 introducem Metoda SPID® pe piaţa de training din România (test, training, coaching). Detalii pe www.spidtraining.ro

În 2006 - 2007 introducem pe piaţa din Romania software-ul E-Trainer şi serviciile de mistery shopping.

În 2008 avem peste 150 de referinţe (din care 25 în judeţul Mureş).

În 2009 în mijlocul crizei financiare M&Co Europe își menţine stabil poziţia pe piaţă în judeţul Mureş şi deschidem filiala din Sibiu. Metoda SPID® este prezentată la CONFERINŢA INTERNAŢIONALĂ DE PSIHOLOGIE DIN OSLO.

În 2010 noutatea introdusă reprezintă îmbinarea modulelor de dezvoltarea abilităţilor cu module speciale de hard outdoor cum este de exemplu speologia, abordare cu care avem un succes semnificativ cu mai multe firme multinaţionale din industria farmaceutică.

În 2011 introducem serviciile de Assessement şi Development Center.

În 2012 tendinţa este introducerea ideologiei de CSR (Responsabilitatea Socială a Corporaţiilor) în cadrul programelor.

Din 2013 M&Co Europe Training este acreditat de către Centrul Național de Formare şi Perfecţionare a Adulţilor (CNFPA).

În 2014 înfiinţăm propria divizie de outdoor sub brandul M&Co Outdoor.

Dupa multiple solicitari din partea clienților, din 2015 lansăm serviciile de organizare evenimente corporate, sub brandul M&Co Events.